Persbericht: Kennis en ervaring van BIOTOX en ECCA smelten samen

Laboratorium BIOTOX in Jabbeke verhuist in april 2017 naar laboratorium ECCA in Merelbeke

Merelbeke, Vlaanderen, 26 september 2016 – Komend voorjaar vindt er een verhuizing plaats bij het laboratorium BIOTOX in Jabbeke. De organisatie verhuist in april 2017 naar laboratorium ECCA in Merelbeke. Door de gezamenlijke visie en missie van beide bedrijven smelten kennis en ervaring op één locatie nog beter samen.

Het ECCA laboratorium, opgericht in 1980, is een van de eerste private en onafhankelijke labs in Vlaanderen. BIOTOX en ECCA hebben opgeteld meer dan 50 jaar ervaring in chemische, microbiologische en biologische analyses in de sector van de voedings- en leefmilieu-industrie. Door de continue groei dient ook de infrastructuur mee te groeien. Uitbreiding is nodig voor innovatie en daarom kiest BIOTOX voor een verhuizing naar een nieuwbouw pand in de locatie Merelbeke.

Ideale samenwerking

De samenwerking tussen BIOTOX en ECCA is een logische stap naar innovatie. De laboratoria delen dezelfde missie: “Een onafhankelijk dienstverlenend bedrijf zijn met als kerntaak het uitvoeren van analyses met een toegevoegde waarde.” Hier staan de volgende kernwaarden centraal: klant, kwaliteit en kennis. Met dezelfde missie en kernwaarden sluiten beide laboratoria goed op elkaar aan. Het doel van BIOTOX was om het domein microbiologie verder uit te bouwen. Bij het pand in Jabbeke is uitbreiding niet mogelijk. Bij ECCA kan dit wel en daarom werd deze beslissing genomen. Door de verhuizing naar een nieuwbouw pand kunnen BIOTOX en ECCA op dezelfde locatie verder aan hun toekomst bouwen. Beide laboratoria blijven individueel werkzaam.

De voordelen van de verhuizing

BIOTOX en ECCA smelten kennis en ervaring al een tijd samen. Door de verhuizing naar Merelbeke verbetert de efficiëntie van beide laboratoria. Voor de klant verandert alleen de locatie van BIOTOX. Door de nieuwe locatie ontstaan er optimalisaties in de workflow. Staalontvangst- en verwerking vinden na de verhuizing bijvoorbeeld plaats op één locatie. BIOTOX besteedt chemie uit aan ECCA door middel van intern transport. Doordat de laboratoria zich naast elkaar bevinden, valt het interne transport weg. Hierdoor is er een snellere opstart van analyses mogelijk. Ook vinden nieuwe automatiseringen tegelijk plaats waardoor het proces sneller verloopt.

Door de verhuizing creëren BIOTOX en ECCA meerwaarde voor hun klanten. De bewaking van het kwaliteitsproces, het ruime aanbod aan analyses en de gunstige ligging van de locatie brengen deze voordelen met zich mee. Deze verhuizing is voor zowel klant als bedrijf een groot voordeel! U vindt meer informatie en een tijdslijn van de nieuwbouw op: www.biotox.be/nl/ of http://www.labecca.be/nl/.