Kennis en ervaring van BIOTOX en ECCA smelten samen!

MERELBEKE - Op 19 juni heeft de definitieve verhuis plaatsgevonden van het laboratorium BIOTOX naar de bedrijfssite te Merelbeke. Door de gezamenlijke visie en missie van beide bedrijven smelten kennis en ervaring op één locatie nog beter samen.

Het ECCA laboratorium, opgericht in 1980, is een van de eerste private en onafhankelijke labs in Vlaanderen. BIOTOX en ECCA hebben opgeteld meer dan 50 jaar ervaring in chemische, microbiologische en biologische analyses in de sector van de voedings- en leefmilieu-industrie.

Ideale samenwerking

De samenwerking tussen BIOTOX en ECCA is een logische stap naar innovatie. De laboratoria delen dezelfde missie: “Een onafhankelijk dienstverlenend bedrijf zijn met als kerntaak het uitvoeren van analyses met een toegevoegde waarde.” Hier staan de volgende kernwaarden centraal: klant, kwaliteit en kennis. Met dezelfde missie en kernwaarden sluiten beide laboratoria goed op elkaar aan.

De voordelen van de verhuizing

BIOTOX en ECCA smelten kennis en ervaring al een tijd samen. Door de verhuizing naar Merelbeke verbetert de efficiëntie van beide laboratoria. Door de nieuwe locatie ontstaan er optimalisaties in de workflow. Staalontvangst- en verwerking vinden na de verhuizing bijvoorbeeld plaats op één locatie. BIOTOX besteedt chemie uit aan ECCA door middel van intern transport. Doordat de laboratoria zich naast elkaar bevinden, valt het interne transport weg. Hierdoor is er een snellere opstart van analyses mogelijk. Ook vinden nieuwe automatiseringen tegelijk plaats waardoor het proces sneller verloopt.

Microbiologie? Biotox!

Het doel van BIOTOX is om het domein microbiologie verder uit te bouwen. Een optimale workflow werd uitgewerkt door middel van verscheidene automatisaties. We zijn verheugd u te melden dat deze optimalisaties én de samensmelting van de microbiële analysescoops van beide laboratoria toelaat om BIOTOX vanaf 19 juni alle microbiologische analyses uit te laten voeren, zonder praktische wijzigingen voor u als klant!

Door de verhuizing creëren BIOTOX en ECCA meerwaarde voor hun klanten. De bewaking van het kwaliteitsproces, het ruime aanbod aan analyses en de gunstige ligging van de locatie brengen deze voordelen met zich mee. Deze verhuizing is voor zowel klant als bedrijf een groot voordeel!

Hebt u interesse of behoefte aan meer informatie? Surf dan zeker eens naar www.labecca.be of www.biotox.be.